Metal Lazer Markalama

metal-lazer-markalama

Metal Lazer Markalama

Fiber lazer markalama makinesiyle metal ve metal alaşımlı maddelerin yüzeylerine lazer kazıma ile Metal Lazer Markalama yapılır. Lazer markalama yapılan metal ve metal alaşımlı maddeler, çelik, metal, altın, gümüş, krom, bronz, bakır, pirinç ve alüminyumdan oluşmaktadır. Bu metal maddesinin çeşitliliğinden dolayı fiber lazer markalama makinesi ile metale lazer baskı uygulaması bir çok sektöre ucuzluk ve kolaylık sağlamıştır. Metal Lazer Markalama, otellerde metal oda kapısı numaraları, otel odası metal anahtarlık baskı, asansör butonları, idari yerlerde ve şirketlerde kapı ve masa isimlikleri idari ve ticari alanda faaliyet gösteren kuruluşların bölümlendirmelerinde kullanılmaktadır.

Fabrikaların makinelerde kullandıkları metal etiket baskı, endüstriyel ürünlerde kullanılan lazer kazıma etiket, bazı mobilyalarda kullanılan lazer etiket baskı, seri numaraları ve markalarını seri bir şekilde fabrika çıkışlı ürünlerine koyabilmelerini sağlamıştır. Ayrıca makine üretimlerinde herhangi metal olan makine parçalarına kolaylıkla fiber lazer markalama makinesi ile Metal Lazer Markalama işlemi yapılmaktadır.

Gözlük sektöründe metal ve metal alaşımlı gözlüklere gözlük markalarının yazılacağı bölüme ya da metal gözlük kaplarına Metal Lazer Markalama yapılır.
Metale lazer baskı sayesinde anahtar, anahtarlık ve kilit sektöründe Metal Lazer Markalama ile anahtarların ve kilitlerin yüzeyine marka yazımı hızlanmış ve kolaylaşmış, metal anahtarlıklarda ise her açıdan üretim çeşitliliği sağlanmıştır.

Firmalar reklamlarını daha ekonomik ve markalarını akılda kalıcı yapmak için ya da çalışanlarının aidiyetini sağlamak için üzerinde marka ve logolarının bulunduğu günlük kullanıma uygun ürünler dağıtırlar. Bu ürünler metal kalem ve kalem setleri, metal anahtarlık, metal çakmak, krom duvar saatleri, masa saatleri, plaketler, bardak altlığı, organizerler, usb bellekler olmak üzere isteğe göre daha da çeşitlendirilebilir. Bu ürünlerin metal yüzeyine lazer baskı uygulanarak Metal Lazer Markalama işlemi ile markaların logoları, amblemleri, isimleri, sloganları lazer kazıma ile kazılır. Bu işlem bir kazıma işlemi olduğu için yazılan ve çizilen marka ve logolar hiçbir şekilde silinme, eskime ya da solma gibi deformasyonlar göstermeyecektir. Firmalar için ürünlerindeki marka ve logo okunurluğu çok önemlidir. Bu yüzden firmalarca en çok kullanılan anahtarlık baskı, kalem lazer baskı, çakmak baskı işlemleri bile kullanıcıları tarafından çok fazla kullanılsa bile herhangi bir bozulmaya ya da silinmeye uğramayacaktır.

İnsanlar birbirlerine hediye seçerken karşılarındakinin kendilerini önemli hissetmesini isterler. Bu sebeple birbirlerinin isimlerinin olduğu, fotoğraflarının olduğu ya da en sevdiği sözlerin ya da şekillerin olduğu objeler hediye etmek karşı tarafın beğenmesini daha kolay hale getirir. Hediye edilecek ürün, kişilerin samimiyetine göre değişkenlik gösterebilir. Anahtarlık baskı, çakmak baskı ya da kalem lazer baskı, kolye üzerine isim yazma, bileklik üzerine isim yazma, bilezik üzerine isim yazma, yüzük içine isim ve tarih yazma en çok tercih edilen Metal Lazer Markalama işlemleridir.‏

Tekstil sektöründe ise çanta ve cüzdan klipslerinde, metal düğmelerde, fermuarlarda, çıt-çıtlarda ve herhangi metal aksesuarlarda metale lazer baskı uygulamasıyla Metal Lazer Markalama işlemi yapılır. Medikal alanda doktorların ve laborantların kullandığı steril araç gereçlerde, tıbbi cihazlarda kullanım ya da üretimi belli etmek için yazılması gereken numara ve yazılar ve daha bir çok şey metale lazer baskı tekniğiyle uygulanır.

Restaurant ve cafe sektöründe marka olan işletmeler markalarını müşterilere hizmet verirken kullandıkları çatal, bıçak, kaşık, peçetelik, masa numaraları gibi sofra ekipmanlarının üzerilerine kalıcı olması için kazıtma yoluna giderler. Bu işlem de lazer kazıma olarak metal lazer markalama işlemi ile gerçekleşir.

Teknoloji sektöründe de her türlü elektronik cihazların metal aksamında ve koruyucu metal olan dış kaplamalarında marka ve model nosu ya da yön tuşlarını belirtmek amaçlı metal yüzeylere fiber lazer markalama makinesi ile metale lazer baskı yöntemi uygulanır.

Bu gönderiyi paylaş